Cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei, Centrul de Cercetări Demografice al INCE, Vă invită să participați la Masa rotundă „Familia cu copii în criza pandemiei”. Evenimentul va avea loc pe 13 mai ora 10.00, în format on-line.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate rezultatele studiului național realizat în cadrul proiectului ”Atenuarea efectelor negative ale pandemiei COVID-19 asupra familiilor”, (perioada 2020-2021). Scopul studiului este de a evalua impactul pandemiei COVID-19 asupra familiei cu copii, identificarea nevoilor sociale și economice ale acestora.

Pentru a participa la eveniment accesați aici.

Institutul Naţional de Cercetări Economice, vă invită la prezentarea rezultatelor studiului sociologic „Mamele cu copii de vârstă preșcolară: între serviciu și obligațiuni familiale”, realizat de Centrul de Cercetări Demografice. Întrebările care urmează să fie puse în discuție sunt: Cât de dificilă este reintegrarea în câmpul muncii a mamelor cu copii de vârstă preșcolară după aflarea în concediul de îngrijire a copilului? Ce provocări întâmpină ele și cum găsesc echilibrul între viața profesională și cea familială? Ce ar trebuie de întreprins pentru ameliorarea situației?

La eveniment vor participa reprezentanți ai instituțiilor de stat, mediului academic și alți parteneri sociali preocupați de problemele ce țin de reconcilierea vieții de familie cu cea profesională a femeilor cu copii de vârstă preșcolară.

Evenimentul va începe la ora 10.00, în incinta Institutului Naţional de Cercetări Economice (str.I. Creangă 45, et. 3, sala 309).

Pentru mai multe informații: Liliana Cușnir, cerc. știin., consultant cu presa, CCD, mob.: 069065559; E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Institutul Naţional de Cercetări Economice, vă invită la lansarea de carte „ASIGURAREA CU PENSIE DE ÎNTREȚINERE A COPIILOR CU PĂRINȚI DIVORȚAȚI”, autori: Inga Chistruga-Sînchevici și Roman Talmaci. Evenimentul va avea loc la 15 mai 2018, ora 11.00, în incinta Institutului Naţional de Cercetări Economice (str.I. Creangă 45, et. 3, sala 309).

Pentru mai multe detalii accesați aici.

Institutul Naţional de Cercetări Economice al AŞM, Vă invită la lansarea Policy Paper „Indicele Integral Teritorial de Securitate Demografică: dinamica în anii 2014-2016”,  elaborat în parteneriat cu UNFPA, Fondul ONU pentru Populație și Ministerul Sănătății, Muncii  și Protecției Sociale.

La acest eveniment vor participa reprezentanți ai instituțiilor de stat, ministerelor, APL, Fondului ONU pentru Populație, mediului academic, societății civile și alți parteneri sociali.

Evenimentul va avea loc la 19 decembrie 2017, ora 10.00, în incinta Le Roi Convention Center, Chişinău, str. Sfatul Ţării 29, etajul 3 (vis-à-vis de Casa ONU).

Agenda preliminară se anexează. Vă rugăm, să confirmați participarea la numărul de telefon (022)50-11-40, sau la adresa electronică Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Vă așteptăm!

Vezi aici agenda. 

Institutul Naţional de Cercetări Economice al AŞM, vă invită la prezentarea raportului „Tinerii pe piaţa muncii din Republica Moldova: competenţe şi aspiraţii” și consultarea constatărilor raportului “Incluziunea tinerilor aflaţi în afara sistemului de educaţie, formare şi ocupaţie profesională (tinerii NEET)”. Studiile sunt realizate în cadrul proiectului ”Observatorul de competențe axat pe tineri”, susținut de RBEC Catalytic Facility, finanțat de Guvernul Turciei în parteneriat cu UNDP, UNFPA, SDC, CNTM.

Evenimentul va avea loc la data de 24 noiembrie 2017, ora 10.00, în incinta Le Roi Convention Center, Chişinău, str. Sfatul Ţării 29, etajul 3 (vis-à-vis de Casa ONU).

Яндекс.Метрика