СНПЧ А7 Омск, обзоры принтеров и МФУ

Grigoras CV 20223În articol sunt prezentate rezultatele studiului sociologic privind comportamentul reproductiv al femeilor din municipiul Chișinău. Scopul studiului constă în evidențierea situației socioeconomice a cuplurilor la nașterea copiilor și a influenței unor factori asupra intenției reproductive, pentru a elucida caracteristici ale comportamentului reproductiv al femeilor din municipiul Chișinău. Baza empirică a studiului a constituit-o datele cercetării sociologice cantitative efectuate de către Centrul de Cercetări Demografice în anul 2019 pe un eșantion de 600 femei de vârstă reproductivă 18-40 ani, cu sau fără copii, care sunt căsătorite sau în uniune consensuală.

Situația respondentelor la momentul nașterii copiilor arată că multe cupluri nu dispun de spațiu suficient de locuit, surse materiale suficiente, dar și lipsa unui loc de muncă stabil. Se constată ajutorul din partea părinților atât la educarea copiilor, cât și financiar, în special la nașterea primului copil. Pentru femeile din municipiul Chișinău, factorii demografici și economici au un impact semnificativ asupra probabilității intenției de a (mai) avea un copil.

Pentru toate femeile, odată cu creșterea vârstei și a numărului de copii deja născuți, scade probabilitatea intenției reproductive. Starea civilă este predictorul cu cel mai mare impact asupra probabilității intenției reproductive, urmată de statutul partenerului (angajat), pentru femeile care nu au născut încă nici un copil, în timp ce veniturile insuficiente sunt asociate cu o descreștere a probabilității intenției de a avea copii. Pentru femeile care au născut deja un copil, disponibilitatea spațiului de locuit și sprijinul părinților și al partenerului cu resurse financiare, dar și în creșterea și educarea copilului, cresc probabilitatea intenției de a naște un alt copil.

Яндекс.Метрика